//

Помер бразильський кардинал Евгеніо Араужо Салеш

10 липня вночі помер кардинал Евгеніо Араужо Салеш, Архиєпископ-емерит Ріо-де-Жанейро. Йому виповнився 91 рік. Зі смертю бразильського кардинала залишилося тільки два пурпурати, шапки яким вручив Папа Павло VI - кардинал Павло Евариста Арнс з Бразилії та Вільям Уейкфілд Баум зі Сполучених Штатів.

 

Зараз дев'ять бразильців входить в Колегію кардиналів, яка налічує сьогодні 208 пурпуратав, з яких 121 є виборцями. Евгеніо Араужо Салеша призначив допоміжним єпископом Архиєпархії Наталь ще папа Пій XII в 1954 р. У 1962 р. єрарх став Апостольським адміністратором цієї ж Архиєпархії. Під час свого правління він запровадив ряд ініціатив, які потім поширилися по всьому північному сході Бразилії. Тут можна згадати службу соціальної допомоги для селян, для яких він також створив центри базової освіти, організував навчання по радіо для молоді, яка не мала можливості ходити до школи.

 

Під час II Ватиканського Собору він був членом Комісії апостольства мирян і об'єднаної комісії з розробки документа "Gaudium et spes". Протягом 30 років, з 1971 р. по 2001 р., був Архиєпископом Ріо-де-Жанейро.

 

За матеріалами: radiovaticana.org