//

Польський єпископ розповідає про перебіг Синоду Єпископів у своєму блозі

Роздуми над словами Папи Бенедикта XVI і розповіді про чергові доповіді синодальних отців розмістив на своєму блозі після завершення першого дня Синоду Єпископів про Нову євангелізацію польський Архиєпископ Станіслав Гадецкі.


«Євангелізація і Церква розпочинаються не з ініціативи людини, але з ініціативи Бога. Зіслання Святого Духа є прикладом того, що саме Бог дає початок, а ми можемо бути його співпрацівниками», – написав Архиєпископ Гадецкі стосовно роздумів Бенедикта XVI.


У розмові з агенцією «KAI» польський єрарх зазначив, що буде намагатись принаймні що два дні розповідати про перебіг Синоду на сторінці www.archpoznan.pl/blog.


Після першого дня Синоду Архиєпископ розповів про доповідіАрхиєпископа Ніколи Етеровіча та кардинала Дональда Вюрла, а також про звіти з різних континентів.


«Дуже гарно говорив кардинал Майзнер про потребу сповіді, як початку віднови Церкви. Він сказав: Христе, якщо хочеш відновити Церкву, то почни з мене», – пише заступник глави польського єпископату, котрий є одним із 262 синодальних отців.


«Хочу також згадати про доповідь Архиєпископа Міхаліка, котрий хотів звернути увагу на старі, традиційні форми євангелізації, на Католицьку Акцію, яку слід підтримувати, на традиційні парафіяльні товариства, на прості справи, які є правдивими і підкреслюють необхідність душпастирства простоти, до чого зарахував також паломницькі рухи», – зауважив єрарх.


Під час попереднього засідання Синоду Єпископів у 2008 році за блогом Архиєпископа Гадецкі слідкувало 15 тисяч користувачів інтернету.


За матеріалами ekai.pl