//

Польща: Міжнародний конгрес з нової євангелізації

  Більше 1000 чоловік візьме участь у Міжнародному конгресі з нової євангелізації, який відбудеться у польському місті Костшин на кордоні з Німеччиною. В роботі форуму, який проходитиме  28 липня, візьме участь глава Папської ради з нової євангелізації архиєпископ Ріно Фізікелла. Польські єрархи та численні гості з усього світу представлятимуть єпископські конференціії та міжнародні католицькі рухи та асоціації, що працюють в напрямку нової євангелізації. Господарі  зустрічі продемонструють сьогоднішній стан євангелізації в Польщі, аналізуючи останні статистичні дані.

 

Різні пастирські ініціативи та проекти, які сприяють новій євангелізації, включаючи літні паломництва, будуть в центрі уваги учасників конгресу. Кардинал Станіслав Дівіш, митрополит Краківський, вважає, що саме паломництва є відповіддю на заклик Папи Івана Павла II, який запрошував кожного брати участь у справі нової євангелізації. "Через свою віру чоловіки і жінки будь-якого віку, імена яких вписані в Книгу життя, заявили про привабливість слідування за Ісусом туди, де ми покликані давати християнське свідчення", - сказав єрарх, коментуючи масштаби нинішнього краківського паломництва в Ченстохові, в якому взяли участь близько 10 тис. чоловік.

 

Крім того, на конгресі в Костшині відбудеться аналіз і обмін досвідом з ряду ініціатив як міжнародного, так і місцевого характеру.

 

За матеріалами radiovaticana.org