//

Поліція Пакистану натрапила на слід ісламістів-організаторів вбивства міністра-християнина

Брат вбитого на початку березня пакистанського міністра у справах меншин Шахбаза Бхатті — Пол Бхатті заявив, що поліція натрапила на слід безпосередніх організаторів злочину.


У інтерв'ю для «Fides» Пол Бхатті пояснив, що комісія з розслідування вбивства його брата, скликана міністром внутрішніх справ, прийшла до висновку, що злочин був організований підрозділом «Аль-каїди», т.з. «Бригадою 313».


Це угрупування, відоме як «армія привидів», управляється лідером пакистанських талібів Іліясом Кашмірі. Відповідно до звіту комісії, група доручила голові талібів провінції Пенджаб Асматуллаху Мавайє знищити Шахбаза Бхатті. План вбивства був реалізований екстремістськими угрупуваннями «Tehrik-e-Islami» і «Ghazi Force а Islamabad».


«Незабаром мають бути затримані організатори злочину, що перебувають в Дубаї» - заявив Пол Бхатті. Міністр внутрішніх справ Пакистану Реман Малік видав міжнародний ордер на арешт злочинців.


«Бригада 313» - пакистанська терористична організація, що входить в мережу «Аль-каїди» і організації «Харакат-уль джихад ісламі», відповідальна за багаточисельні замахи. Вона сформована групами талібів і джихадистів. Деякі аналітики вважають, що в бригада має агентів у пакистанській армії і спецслужбах.

 

Джерело: Седмица.Ru