//

Поліція Італії заарештувала шістьох мароканців-мусульман за заклики до розправи над Папою Римським

Італійська поліція заарештувала шістьох мароканців-мусульман, підозрюваних у розпалюванні ненависті на релігійному ґрунті і закликах до розправи над Папою Римським Бенедиктом XVI за перехід у католицтво мусульманського журналіста з Італії.

 

Поліцейський офіцер з Брешії Стефано Фонці, повідомив у інтерв'ю італійське радіо у п'ятницю, 25 лютого, що підозрювані, ймовірно, вступили у змову з метою здійснити акт насильства проти Папи Римського.

 

Слідчі говорять, що знайшли у заарештованих літературу, що закликає мусульманських іммігрантів виступити проти інтеграції в італійське суспільство. Також знайдено матеріали, що підтверджують намір мароканців покарати Папу Римського за перехід у католицтво журналіста-мусульманина, який був урочисто приєднаний до Католицької Церкви понтифіком під час богослужіння у соборі Святого Петра на свято Пасхи у 2008 р.

 

Журналіст Магді Аллам, уродженець Єгипту, здобув популярність завдяки своїй критиці сучасної ісламської культури і виступам на захист Ізраїлю. Одна з його книг називається "Нехай живе Ізраїль!".

 

Після здійснення таїнства хрещення у базиліці святого Петра Аллам знаходиться під захистом Італійської держави у зв'язку з тим, що він вже отримував погрози з боку ісламських екстремістів.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru