//

Політики мусять рахуватися з Папою

Слова Папи на захист бідних і голодних доходять до світу. Їх приймають не лише ті, хто вже працює на благо розвитку, а й політики.


Як повідомляє ekai.pl, так вважає Архиєпископ Вінсент Ніколс, католицький примас Англії та Уельсу, який брав участь у великому мітингу в лондонському Гайд-парку під гаслом: "Харчування достатньо для всіх". Це є формою тиску на учасників саміту Великої Вісімки, що відбудеться за тиждень у Північній Ірландії.


Архиєпископ Ніколс мав проповідь на екуменічному богослужінні для учасників зустрічі. Він наголосив, що вони дуже позитивно сприймають ставлення Папи до проблеми бідності.


"Наприклад, нещодавні висловлювання Франциска на тему марнотратства і викидання продуктів харчування виявилися дуже суттєвими, – розповів Радіо Ватикану Архиєпископ Ніколс. – Тому що треба знати, що у Великобританії, США й Європі марнується майже половина вироблених там продуктів харчування. І лише половини цих втрат буде достатньо, щоб нагодувати всіх голодних у світі. Папа нагадав нам, що боротьба з голодом має початися в наших домівках. Його слова настільки важливі, що й досі викликають інтерес усього світу і засобів масової інформації. Люди уважно стежать за тим, що він говорить і робить. І тому, що його заклик нагодувати голодних також впливає на політиків", – сказав єпископ Лондона.