//

Покликання жертовного служіння хворим

4 травня в рамках відзначення Дня хворого в Українській Греко-Католицькій Церкві відбулась зустріч викладачів та студентів Коломийського медичного коледжу із представниками єпархіальної комісії душпастирства охорони здоров’я – о. Іваном Остафійчуком та о. Романом Кіцелюком. Майбутні медичні працівники ознайомились з історією відзначення Дня хворого. «Церква завжди опікувалася хворими, створюючи лічниці, шпиталі, щоб не тільки молитовно, але і особистою присутністю душпастиря біля хворого, допомогти йому зцілитися як духовно, так і тілесно. Хворі – це люди, які потребують нашого співчуття і підтримки у хвилини болю та страждань. Тому на медичних працівників покладена велика і важлива місія – гідного та жертовного служіння хворим», – звернувся до присутніх голова єпархіальної комісії душпастирства охорони здоров’я о. Іван.

 

«Ви, дорогі студенти, повинні завжди дивитися на хворого, який би він не був, як на особу. Христос притчею про милосердного самарянина, вказує, хто є нашим ближнім, тому ми повинні бути милосердними до всіх, кого нам поручать у подальшій нашій праці. Ми маємо вкладати у нашу справу власне любляче серце», – сказав до медиків о. Роман Кіцелюк.

 

До студентської бібліотеки було передано книги о. Арнальдо Панграцці «Мозаїка милосердя». Виконуючий обов’язки директора навчального закладу Васкул Василь словами подяки завершив зустріч і запевнив у подальшій добрій співпраці між Церквою та Коломийським медичним коледжем.

 

«Кожен, хто терпить, завдяки дії благодаті Воскреслого Христа має можливість духовно зростати. А тому, в міру того як особа бере на себе свій хрест, духовно єднаючись із Христовим хрестом, перед нею дедалі більше відкривається спасенне значення страждання» (Апостольський лист SALVIFICI DOLORIS Святішого Отця Івана Павла ІІ).

 

Диякон Володимир Гуменюк
Джерело: zdorovia.ugcc.org.ua