//

Похорон польського місіонера відбудеться 2 березня

На 2 березня запланований похорон священика Марка Рибінського. Тіло місіонера буде перевезено до Польщі 1 березня. Поховання відбудеться у Варшаві.

 

Президент Броніслав Koморовський посмертно надав отцеві Рибінському Офіцерський Орден Відродження Польщі за видатні заслуги у формуванні моральних поглядів дітей і молоді, за власний приклад любові до людини, а також за досягнення в місійній роботі.

 

Похоронні обряди отця Рибінського відбудуться також у Тунісі. Урочиста похоронна Служба з останнім прощанням відбудеться в кафедральному костелі св. Вікентія де Поля в Тунісі, яку відслужить архиєпископ Мароун Еліас Лаххам, в понеділок 28 лютого о 17.00.

 

1 березня тіло отця Марка транспортують літаком до Польщі. Похоронні урочистості в Польщі відбудуться в середу 2 березня в Базиліці Найсвятішого Серця Ісусового у Варшаві, вул. Кавенчиньська 53.

 

Молитовні чування при труні розпочнуться о 10.30, а Служба Божа о 12.00. Після урочистої похоронної Служби тіло отця Марка спочине в гробниці селезіянської спільноти на Брудновськім Кладовищі. Відповідає за організацію похорону та привезення тіла до Польщі отець Роман Вортолець, директор Селезіянського Місійного Центру у Варшаві.

 

За матеріалами www.ekai.pl