//

Подорож Папи до Лівану: згода, діалог, мир і євангелізація

Через кілька місяців відбудеться четверта подорож Бенедикта XVI на Близький Схід - після візитів до Туреччини, Святої Землі і Кіпру, Папа відвідає Ліван.

 

Особливу увагу до проблем цього регіону Бенедикт XVI виявляв ще тоді, коли займав пост префекта Конгрегації віровчення і тому, у перші дні після свого обрання на престол св. Петра, повторив заклик Івана Павла II до Східних Церков: "Прийняти з оновленим апостольським ентузіазмом місію довірену їм (...) сприяти єдності християн, особливо східних".

 

На закінчення Синоду Єпископів для Близького Сходу, 24 жовтня 2010 р, Понтифік виділяв 4 найбільш важливі пункти, що стосуються проблем Близького Сходу. Швидше за все саме вони будуть в центрі послання Святішого Отця під час його вересневого подорожі. По-перше, Святіший Отець звертав увагу на особливу роль сповідників Христа в регіоні, де панують конфлікти, помста, ненависть і насильство. Він закликав християн "стати будівельниками спокою і апостолами примирення для блага всього суспільства". По-друге, Понтифік звертав особливу увагу на необхідність миру на Близькому Сході, як необхідної умови для гідного життя людини та суспільства, а також кращого засобу, щоб зупинити еміграцію. По-третє, Бенедикт XVI підкреслював необхідність забезпечення свободи віросповідання в регіоні. І нарешті, четвертим пунтком був заклик до нової євангелізації - проголошення Слова Божого тим, хто ще не зустрівся з християнським посланням чи віддалився від віри.

 

 

Враховуючи те, що Бенедикт XVI прибуде до Лівану, щоб підписати пост-синодальне Апостольське звернення для Близького Сходу, саме ці теми можуть займати центральне місце в його посланні.

 

За матеріалами: radiovaticana.org