//

Починається зустріч "Кола учнів професора Ратцінґера"

 30 серпня в Кастель Гандольфо почали прибувати члени "Кола учнів професора Ратцінґера", об'єднання колишніх студентів Бенедикта XVI, яке сформувалося, коли Папа викладав в Регенсбургському університеті. Зустріч, яка пройде за зачиненими дверима, в цьому році буде присвячена темі екуменізму, а зокрема відносинам між католиками, лютеранами і англіканами. Відправною точкою для дискусії буде книга кардинала Вальтера Каспера, колишнього голови Папської ради сприяння християнській єдності: "Збір плодів - основи християнської віри в екуменічному діалозі", яка була опублікована в 2009 р. В інтерв'ю радіо Ватикан, один з колишніх учнів Папи, нинішній архиєпископ Віденський кардинал Крістоф Шенборн розповів про зміст зустрічі. Він зазначив, що тема екуменізму є дуже близькою Святішому Отцеві і саме тому він вибрав її для обговорення. Кардинал Шенборн підкреслив, що в центрі роздумів буде питання про те, яке значення мала Реформація для Церкви, а також - що таке справжня реформа, якої ми потребуємо сьогодні.

 

"Це академічне коло,  тому в ньому  найважливіше - це аргументи. Звичайно, між нами є дружба: ми зустрічаємося кожен рік протягом 30 років і зараз майже всі досягли пенсійного віку! Папа - наймолодший серед нас. Папа, перш за все, людина розсудлива; те, що для нього важливо - це аргументи і пошук істини. І таким чином, якщо б між нами не було відкритої дискусії - це не було б коло учнів з їх професором! Я думаю, що ця атмосфера пошуку істини - історичної, філософської або богословської - ніколи не змінювалася, але  в ній завжди підкреслювалася  дружба ", - сказав єрарх.

 

Зустріч Папи зі своїми колишніми учнями триватиме до 2 вересня. У ній візьмуть участь кардинал Курт Кох, голова Папської ради сприяння християнській єдності, швейцарський єпископ і колишній ректор Папського університету імені св. Томи Аквінського Чарльз Мореро і багато інших відомих викладачів та теологів.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va