//

Почав роботу новий ватиканський сайт

Папська Рада у справах мирян має новий веб-сайт: www.laici.va, який виник піж керівництвом єпископа Йозефа Клеменса - з нагоди нещодавньої беатифікації Івана Павла II.

 

Нову сторінку в інтернеті можна читати італійською, англійською, іспанською та французькою мовами. Там можна знайти широкий вибір новин, фото та документів, що відображають діяльність Ради.


Раду в справах мирян заснував Павло VI, на підставі motu proprio «Catholicam Christi Ecclesiam» від 6 січня 1967, Рада виникла, як експеримент у відповідь на пропозицію отців II Ватиканського собору, яку вони подали у документі «Apostolicam Actuositatem» від 18 листопада 1965. Пізніше той же Папа іншим декретом motu proprio – «Apostolatus peragendi» від 10 грудня 1976 остаточно затвердив нову курію, якій надав ту назву, під якою вона працює до сьогодні.
Основним завданням цієї конгрегації є сприяння і розвиток апостольства мирян в Церкві, тобто їх участі в житті та місії Церкви.


Першим президентом Ради був у 1967–1976 роках канадський кардинал Мауріс Рой (1905–1985),  а після нього цю посаду займали ще чотири інших кардинали, останній з яких, виходець з Польщі кардинал Станіслав Рилько, очолює її від 4 жовтня 2003 року і до тепер.


За матеріалами ekai.pl