//

Початок нової фази англікано-католицького діалогу

Діалог між Ватиканом і Англіканською Церквою піднімається на новий рівень. У італійському монастирі Бозе з 17 по 27 травня проходить засідання Міжнародної комісії з діалогу між католиками і англіканами, яке знаменує собою початок нової, 3-ої фази діалогу, повідомляє domradio.de.

 

Завданням 3-ої фази діалогу є вивчення фундаментальних питань, що стосуються «Церкви як єдинства, помісного і універсального», а також того, «Як помісна і універсальна Церква, будучи єдина, може виявити правильне етичне вчення».

 

Інтернаціональний склад нової зустрічі підкреслюється в комюніке Папської Ради сприяння християнській єдності і відображає широкий спектр культур і традицій.

 

Комісію очолюють католицький Архиєпископ Бірмінгемський Бернард Лонглі і англіканський Архиєпископ з єпархії Нової Зеландії Девід Моксон.

 

Англікано-католицький діалог ведеться вже 40 років. На 1-му його етапі (1970-1981) учасники займалися, перш за все, вченням про Євхаристію і питаннями адміністративного права. Під час 2-го етапу (1983-2005) обговорювалося вчення про спасіння, авторитет і роль Божої Матері у вченні Церкви. Рішення про початок нового, 3-го етапу діалогу було прийняте Бенедиктом XVI і Архиєпископом Кентерберійським Роуеном Вільямсом в листопаді 2009 р. в ході їх особистої зустрічі у Ватикані.

 

За матеріалами: Седмица.Ru