//

Початок навчального року в УКУ

1 вересня 2011 року навчання на програмах з богослов’я, історії, журналістики та соціальної педагогіки в УКУ розпочали близько ста першокурсників. Самі ж урочистості з нагоди початку навчального року традиційно відбудуться 14 вересня. Того дня першокурсникам вручать студентські посвідчення. Отець Борис Ґудзяк, який приймає участь в Патріаршому Соборі в Бразилії, надіслав привітання студентам, викладачам та працівникам університету.

 

Слава Ісусу Христу!

Дорогі Члени Ректорату, Викладачі, Працівники!
Дорогі Студенти!

 

Це вперше, що не зможу бути з Вами 1-го вересня з огляду на участь в цих днях у Патріаршому Соборі на тему богопосвячених осіб в УГКЦ. Мені бракує нашої спільноти у Львові. Одночасно, приємно, що всюди є наші випускники, колишні працівники, друзі УКУ, які є провідниками у місцевих українських спільнотах. Звучать теплі відгуки і слова заохоти на адресу нашої Alma Mater.

 

В Буенос Айрес і Куритибі в Католицьких університетах, де відбулися дуже цікаві і конкретні зустрічі з ректоратами, чекають наших випускників, про що хотів би з Вами поговорити після повернення.

 

Взагалі зацікавлення нашою з Вами спільнотою тут велике і було б добре, якби дехто з Вас заанґажувався в Південно-Американський світ. В Куритибі дуже добре розвинена спеціалізація з соціальних питань. В Бразилії та Аргентині серед українців є затребуванні богослови, які могли би передавати глибше знання наших духовних традицій.

 

Горджуся тим, що наші співпрацівники з УКУ під керівництвом сестри Люїзи дуже гарно виконують різні координаційні функції в секретаріаті Собору УГКЦ, який цими днями проходить в Прудентополісі.

 

Це містечко, рідна домівка нашої студентки Оксани Ядвижак.  Сьогодні я мав нагоду коротко зустрітися з її сестрою. На Оксану та інших наших випусників тут чекають. В Прудентополісі уряд буде будувати український культурний центр до якого потрібно істориків.

 

Заохочую Вас слідкувати на сайтах або на моєму Facebook  за тутешніми подіями. Взагалі Собор це нагода представити делегатам з цілої нашої Церкви з п’яти континентів нашу з Вами працю, надії і проблеми.

 

Хочу побажати Вам обильних Божих ласк з початком нового академічного року. Особливо хвилюючими є ці дні для першокурсників. Надіюся, що Ваші роки в УКУ будуть насиченими переживань, пригод і цілісного росту!

 

14 вересня буду старатися надолужити свою відсутність особливою зустріччю на будівельному майданчику нашого нового університетського містечка. Хочу поділитися з Вами думками про наше майбутнє і хотів би почути Вашої думки. Будемо балакати просто на будові. Ще там ми з Вами не зустрічалися!

 

Я серйозно готуюся! Готуйтеся і Ви…до великого року, який нас чекає! До скорої зустрічі, повертаюся  7-го вересня. Нехай Господь Вас благословить і наповняє миром і радістю!

 

Ваш у Христі,

о. Борис


Джерело: ucu.edu.ua