//

Початок академічного року в Інституті релігійних наук св. Томи Аквінського

5 вересня 2011 року відбулася урочиста інавгурація нового академічного року в Інституті св. Томи Аквінського в м. Києві. Від самого початку свого існування, тобто вже протягом 19 років, інститут провадять отці-домініканці з Вікаріату св. Михаїла Архангела, які працюють на території Росії та України. Серед них – українці, росіяни, поляки та французи.

 

Євхаристичну відправу очолив архієпископ Петро Мальчук, віднедавна ординарій Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні. Під час проповіді, зверненої до студентів і викладачів, владика підкреслив потребу цілісної формації особистості студента, яку не можна обмежувати лише здобуванням знань.

 

По тому академічна спільнота слухала лекцію "Аскетизм чи гра? Навчання в домініканській традиції" о. Павла Крупи ОР, директора Томістичного Інституту з Варшави. Нажаль, цього дня о. Павло через незалежні від нього причини не зміг прибути до Києва, і лекцію виголосив о. Войцех Сурувка OP, новопризначений директор інституту.

 

Академічний рік 2011/2012 на першому курсі в Інституті св. Томи розпочинають 25 студентів стаціонару та стільки само – на заочних теологічно-катехитичних студіях. Зважаючи на академічний досвід та зацікавленість з боку абітурієнтів, можна ствердити, що на сьогодні Інститут релігійних наук св. Томи посідає важливе місце в житті місцевої Церкви та українського суспільства.

 

Адміністрація Інституту св. Томи
Джерело: www.catholic-media.org