//

План заходів за участю Папи на найближчі місяці

Прес-служба Святого Престолу опублікувала план заходів та літургійних богослужінь, в яких візьме участь Бенедикт XVI протягом найближчих двох місяців. 8 грудня, у свято Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, Понтифік здійснить традиційний візит до скульптури Божої Матері, яка знаходиться на Іспанській площі у Римі. 11 грудня Папа відвідає з пастирським візитом римську парафію "Санта Марія делла Грація", а наступного дня очолить Літургію в інтенції Латинської Америки, яка відбудеться в базиліці св. Петра з приводу спомину Матері Божої Гваделупської. Крім того, 15 грудня Святіший Отець відправить перші вечірні разом зі студентами та співробітниками Папських університетів Риму.

 

24 грудня у Ватиканській базиліці Бенедикт XVI очолить урочисту вігілійну Літургію, а після урочистості Різдва Христового традиційно звернеться до вірних із посланням "Urbi et Orbi" ("Містові і світові"). Увечері 31 грудня, в свято Святої Богородиці Марії, Бенедикт XVI візьме участь у перших вечірнях у подяку за прожитий рік.

 

6 січня Понтифік очолить Божественну Літургію у свято Богоявлення, а в неділю, 8 січня, уділить Таїнство Хрещення деяким дітям.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org