//

Північна Корея: 30 тис. християн в таборах

У Північній Кореї, якою управляють комуністи, незважаючи на брутальні переслідування як і раніше проживає 40 тис. християн, більшість з яких – 30 тис. - ув'язнено є в таборах – стверджує в інтерв'ю для газети «Daily NK» протестантський пастор Лім Чанг Хо.


Газета, яка також доступна в інтернеті нагадує, що Північна Корея, незважаючи на офіційні заяви про релігійну свободу і утримування в столиці напоказ декількох церков, є країною найбільш брутальних релігійних переслідувань у світі. Культ особи, який є зобов'язуючим в цій країні, спричиняє до того, що особа, котра сповідує віру чи має який-небудь релігійний матеріал класифікується як ворог і відсувається з публічного життя. Це особливо стосується християн.


„Християнство триває завдяки гідній подиву, мужній позиції вірних. Їх свідчення спонукає близьких їм людей наслідувати їх. Я не можу цього підтвердити, але говорять навіть про навернення” – зазначає пастор Лім Чанг Хо.

 

Відповідно до поданої інформації, в північнокорейських таборах зараз перебуває близько 30 тис. християн, в той час як близько 10 тис. живе „на волі”, визнаючи і практикуючи свою віру в підземеллі.

 

Агенція Asianews вважає ці дані перебільшеними. За її інформацією, в Північній Кореї є всього лише близько 200 католиків, переважно особи в літнього віку, які прожили війну в 1950–1953 роках, а також депортації. Натомість емігрантами з комуністичної півночі дбайливо опікується Південна Корея.


За матеріалами wiara.pl