//

Після ВДМ в Іспанії зросла кількість покликань до контемплятивного життя

Церква в Іспанії молилася за монахів і монахинь. Гаслом дня молитви в їхніх інтенціях, що в цій країні відзначається 3 червня, було: "Гляньте на нього й розвеселіться" (Пс. 34, 6). Хоча криза стосується також контемплятивного життя, усе ж тут є нові покликання.

 

"Контемплятивні особи покликані випромінювати Христа, Який є світлом світу". Уже тільки Його Особа є світлом, бо Він – "образ невидимого Бога, відблиск Його слави". "Усякі діла Ісуса, а особливо чудеса, є знаком світла, повідомленням про те, що настало Царство Боже". Нарешті "слова Ісуса є світлом, оскільки вони відкривають перед нами таємниці Отця, проголошують спасіння і окреслюють шлях, який провадить до життя. Монахи і монахині через споглядання вступають в контакт зі світлом Христа", – написав у посланні з цієї нагоди єпископ Вісенте Хіменес Самора, голова єпископальної комісії у справах богопосвяченого життя. "Контемпляція є світлом нової євангелізації. Особи, які беруть участь у контемплятивному житті, проповідують більше через те, ким вони є, аніж через те, що вони роблять.

 

У всіх парафіях збирали пожертви на потреби спільнот контемплятивного життя. В Іспанії є багато спільнот монахів і монахинь, та все ще є нові покликання. Великим шоком для місцевої церкви були ВДМ у Мадриді. Коли вони закінчилися до монастирів вступило багато осіб. "У Мадриді я зрозуміла, що Бог хоче, щоб я провадила богопосвячене життя. Моє рішення було шоком для родини, але сьогодні я щаслива", – говорить Марія Хосе, яка вступила до новіціату  кармеліток.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie