//

Піша проща у наміренні за дар материнства

З нагоди празника Святого Онуфрія 24-25 червня відбудеться пята піша проща у наміренні за дар материнства до Лаврівського монастиря Святого Онуфрія.

 

Це найдавніший монастир цього святого в Україні.

 

У різних писемних тогочасних джерелах постійно згадують «Лаврівський монастир із мощами святого Онуфрія». Цю реліквію знищили або викрали під час татарських погромів. Історики впевнені: грабіжників насамперед цікавила дорогоцінна посудина, в якій зберігали мощі святого. Тому прах св. Онуфрія, радше за все, просто висипали на землю. Отже, мощі святого Онуфрія справді можуть бути й досі в лаврівській землі.

 

Святий Онуфрій був улюбленим святим упродовж багатьох років. Він – покровитель породіль.

 

Відтак п’ята піша екуменічна проща до Лаврова відбудеться у наміренні за дар материнства. Розпочнеться вона 24 червня о 7 годині ранку біля Чудотворної ікони Самбірської Богородиці у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, в якій зберігаються мощі Святого Валентина. Прочани мають здолати шлях від Самбора до Лаврова завдовжки 29 км.

 

Нині ченці Лаврівського монастиря не лише моляться за дар материнства жінок, котрі прагнуть народити дитину, а й збирають свідчення уже щасливих матерів, котрі завдяки молитвам у Лаврові вже мають щастя пригорати своє дитя.

 

Контакт:

Настоятель Лаврівського монастиря Святого Онуфрія

О. Миколай Ковалишин: 067 72.309.77

повідомила Ірина Вороняк