//

Підтримати сім'ю, засновану на нерозривному союзі чоловіка і жінки

«Не можна залишатися байдужими» перед постійними нападками на сім'ю, основну клітину  суспільства: з такими словами Папа Бенедикт XVI звернувся до зібраних єпископів, відповідальних  за центри душпастирства сім'ї і захисту життя в Латинській Америці і Карибському регіоні.

 

Сім’я є первинною цінністю для латиноамериканських народів, пише Папа в своєму посланні, проте багато сімей страждають через  «ворожі до них ситуації, викликані швидкими культурними змінами, соціальною нестабільністю, міграційними потоками, бідністю, освітніми програмами, знецінюючими сексуальну сферу, і помилковими ідеологіями».


В Євангелії – підкреслює Св. Отець – ми знаходимо світло, завдяки якому можемо відповісти на ці виклики, не втрачаючи надії. Важливо зробити всі можливі зусилля, щоб «підтримати сім'ю, засновану на нерозривному союзі чоловіка і жінки», щоб вона могла виконувати свою місію основної клітини суспільства, джерела доброчесності, школи конструктивного і мирного спільного життя, інструменту злагоди і благодатного простору, де з радістю і відповідальністю приймають і захищають людське життя з його зародження і до природного завершення».


Батьків слід заохочувати в їх праві і обов'язку виховувати нові покоління у вірі і цінностях, що ушляхетнюють життя людини. Папа виражає переконання, що Континентальна місія, що почалася за ініціативою конференції в Апаресиді, не нехтуватиме душпастирсвом сім'ї. А самі християнські сім'ї покликані стати «справжніми діячами євангелізації і апостольства», усвідомлюючи цінність своєї місії в світі.

 

Джерело: Радіо Ватикан