//

"Підсумовувати рік треба разом із нашим чернецтвом, бо особливість осідку Церкви – це чернече життя", - Блаженніший Святослав

"Сьогодні до Львова приїжджають усі єпископи нашої Церкви, аби на Священному Синоді підсумувати цей рік, але я, крім того, хотів продовжити традицію, яку заклав Блаженніший Любомир – підсумовувати рік разом із нашим чернецтвом. Бо особливість осідку Церкви – це чернече життя", -сказав сьогодні під час проповіді у храмі Архистратига Михаїла отців студитів у Львові Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

 

Предстоятель відзначив, що йому дуже приємно сьогодні бути в цій обителі, молитися, випрошувати в Господа Бога всіх ласк, яких потребує наша Церква і наш народ, і питати Його, яка є Божа воля на наступний рік. Блаженніший Святослав наголосив: «Саме монах чи монахиня є сином чи донькою воскресіння, які вже тепер померли і живуть у воскресінні, наче випереджаючи час у тому дівоцтві задля Царства Небесного, і свідчать кожному з нас, яким буде життя нашого з вами воскресіння». Тому, за його словами, є таким важливим монаше покликання в Церкві, таким потрібним кожному, хто живе в цьому світі і часом потребує свідчення прийдешнього світу, - потребує, щоб хтось засвідчив, що кожен з нас є донькою чи сином воскресіння.

 

«Коли ми щось підсумовуємо, – підкреслив Блаженніший Святослав, – то повинні стати перед обличчям Вічності. І хто, як не аскет, який живе у воскресінні і є обличчям ангела, зможе нам у цьому допомогти?!».

 

На завершення Глава Церкви заохотив усіх присутніх випрошувати в Господа ласки про покликання до монашого життя, випрошувати благодаті для студійської чернечої родини.

 

Ігумен Теодор (Мартинюк) подякував Блаженнішому Святославу за відвідини монастиря і наголосив на тому, що «цей монастир має не тільки для Львова, а для всієї нашої Церкви символічне значення, адже саме з нього почався вихід УГКЦ з підпілля».

 

Департамент інформації УГКЦ