//

Підсумковий документ Міжнародної Екуменічної Асамблеї Миру

"Мир є засадничою вартістю у всіх релігіях, і обітниця миру включає в себе всіх людей, незалежно від їхніх традицій і зобов'язань", – написали у підсумковому документі учасники Міжнародної Екуменічної Асамблеї Миру. Засідання відбулося 12–25 травня в Кінгстоні на Ямайці за ініціативою Всесвітньої Ради Церков. У ньому взяли участь тисячу осіб, які представляли сто Церков і церковних громад різних християнських традицій Сходу і Заходу.


У посланні Асамблеї зазначено, що ніхто не може використовувати релігію, щоб виправдати насильство. Обговорювалися проблеми ядерної енергії, оскільки наслідки нещодавнього землетрусу і цунамі в Японії поставили серйозний знак питання над використанням цієї технології. У документі висловлюють заклопотаність у зв'язку з боротьбою за свободу, справедливість і права людини, яка ведеться в багатьох арабських країнах. Також автори запевнили у солідарності мешканців Ізраїля, Палестини, Корейського півострову і Кіпру. Не забуті страждання населення Колумбії, Іраку, Афганістану і африканських Великих Озер.


"Ми розуміємо, що і християни часто стають співучасниками цієї системи насильства, несправедливості, расизму, кастовості, нетерпимості та дискримінації, – написали учасники Асамблеї. – Тому ми просимо Бога, щоби пробачив нам наші гріхи і зробив нас праведниками, речниками справедливого миру".

 

За матеріалами Radio Watykańskie