//

Підсумки засідання єпископату Словаччини

Підготовка до ювілею Кирила і Методія, а також проекти з надання допомоги постраждалим від повені опинилися в центрі пленарного засідання словацьких єпископів, що зібралися у реколекційному осередку в Доновалах поблизу Банської Бистриці.

 

Під час засідання були розглянуті, зокрема, матеріали, надіслані Конгрегацією у справах Божого Культу і Дисципліни Таїнств, що стосуються видання словацькою мовою Книги Благословень (De benedictionibus), Похоронних Обрядів  часткових змін в Апостолі.

 

Багато уваги єпископи приділили душпастирській програмі в рамках підготовки до святкувань у 2013 році 1150 річниці прибуття на цю територію святих апостолів слов'ян Кирила і Методія. Нагадаємо, що місцеві спільноти готуються до цієї події, приймаючи у себе мощі св. Кирила з катедри у місті Нітра. Мощі у рамках паломництва вже відвідали братиславську архиєпархію, польовий ординаріат і греко-католицьку єпархію в Братиславі, а тепер збирають на молитву вірних у трнавській архиєпархії.

 

Прийнято також інформацію про реалізацію благодійних проектів з участю словаків на Гаїті і тих, які пов'язані з акцією, що фінансується Європейським Союзом, а також пов’язаних із роздаванням словацьким Карітасом борошна і борошняних виробів, особливо в районах, постраждалих від минулорічної повені.

 

За матеріалами Radio Watykańskie