//

Підписана угода між Святим Престолом і Азербайджаном

В п'ятницю Святий Престол і уряд Азербайджану підписали угоду, регулюючу правові аспекти стосунків Католицької Церкви з цією країною. Апостольський нунцій в Азербайджані архиєпископ Клаудіо Гуджеротті зустрівся з головою Держкомітету з питань праці з релігійними організаціями Хідаятом Оруєвим. На цій зустрічі і був підписаний документ.

 

Угода між Святим Престолом і Азербайджаном включає 8 статей і гарантує свободу вираження і сповідування католицької віри в цій євразійській країні. Документ визнає за Католицькою Церквою і її установами статус юридичної особи, як і право Апостольської Столиці вільно засновувати на території країни єпархії або інші адміністративні структури. Також обмговорені умови надання дозволів на проживання і на роботу церковнослужителям. За Церквою визнається право здійснювати у межах Азербайджану духовну місію відповідно до її єства і у згоді з її канонами.


Населення Азербайджану складає 8 мільйонів чоловік, з яких 99%, – мусульман. Католиків в Азербайджані – всього 250 чоловік. У країні діє світська Конституція, що гарантує всім громадянам право вільно сповідувати будь-яку релігію.

 

Джерело: sibcatholic.ru