//

Підлітковий табір МВС


 

У Ньому ми черпаємо сили
сам Автор ласки дав себе в поживу.
Не бійся й ти життя віддати
Як хочеш спрагу серця втамувати.
Слова підліткового гімну 2012

 

З 3 по 10 липня в одній з наймальовничіших частин Карпат, в урочищі Драгобрат, на висоті 1400 м відбувся щорічний християнський підлітковий табір організований отцями та сестрами Згромадження Воплоченого Слова.
Надзвичайно вражає, що цього року була встановлена рекордна кількість учасників за всю історію таборів: близько 120, серед яких було 97 підлітків які приїхали із м. Івано-Франківська, м. Бурштина, м. Стрия, м. Чернівців, а також із далекої Вінниці.


Головною метою табору було дати підліткам можливість зрости  в любові до Ісуса Христа і Пресвятої Богородиці, тому цього року їм було запропоновано розважати над с святими тайнами, які є нашими «супутниками» на шляху до неба.  Прекрасно під цю тематику був вибраний гімн та девіз підліткового табору «джерело життя вічного». Неодноразово, на протязі табору, підносилися до неба невтомні вигуки підлітків слів гімну: «Хто переможцем у мандрівці хоче стати нехай зуміє сім шляхів обрати. Синівську одіж не зрадивши ніколи, щоби служити Джерелу Хрестові».


Особлива увага приділялася тайні Пресвятої Євхаристії в якій є присутній сам Господь Ісус Христос. Кожен день підлітки розпочинали ранішніми молитвами та участю у Службі Божій яку відправляли о. Софрон Зелінський, головний організатор табору, та о. Ігор Тузик. Також ті хто мав необхідність приступали до тайни сповіді. Надзвичайно вражаюче було бачити як усі учасники табору приймали Ісуса в святих тайнах. Це особливо відбивалося на дусі радості який панував у всіх учасників табору. Пригадуються в цей момент прекрасні слова англійського письменника Г. Честертона, який казав, що «радість – це великий секрет християн», адже ті хто живуть у ласці божій і є друзями Ісуса Христа не мають чим засмучуватися. Безумовно можна з великою впевненістю ствердити, що це був найбільший здобуток табору.

 

Невід’ємною частиною табору є розважальні та ігрові заходи. Усі учасники були поділені на п’ять команд і вели між собою різні змагання. Головною грою табору був пошук скарбу для віднайдення якого підлітки брали участь у різних видах спортивних, інтелектуальних та культурних ігор, щоб набрати як найбільшу кількість балів та підказок. Особливо цікавими та оригінальними були конкурси на найкращого соліста табору, сценки в яких команди представляли життя своїх небесних покровителів, девізи та герби команд, спортивні змагання із футболу, волейболу. Особливо всім запам’яталися водні ігри із наповненими водою повітряними кульками в яких взяли участь також організатори та аніматори табору.


Для того, щоб виховати чесноти щедрості у підлітків було організовано гру «таємний друг», під якої кожен учасник був повинен дарити певній особі певні подарки і робити їй різні приємні сюрпризи. Для виховання чесноти великодушності кожна із команд мала щоденно певний вид обов’язку. Наприклад чергування на кухні, приготування дров для ватри, прибирання території табору, тощо.


Особливо слід відзначити бойовий дух хлопців під час походу який відбувся у дуже жаркий час на г. Близниця висота якої сягає 1881 м.


Кожного вечора підлітки збиралися біля ватри, де проводили різні представлення, співали пісні, та просто проводили час  в колі друзів. Опісля закінчували день вечірніми молитвами та божим благословенням, яке уділяв о. Софрон.


Протягом табору підлітки щоденно із великою набожністю молилися святу вервицю до Богородиці. Безумовно саме Їй, нашій небесній Матері, хочеться скласти особливу подяку за те що супроводжувала та оберігала своїм небесним покровом усіх учасників табору.

 

Прес-центр Згромадження ВС