//

Під Єрусалимом виявлено могилу біблійного пророка

Ізраїльські археологи виявили в середу, 2 лютого, руїни церкви візантійської епохи, де, згідно з припущеннями, знаходиться могила біблійного пророка Захарії.

 

Церква із складною добре збереженою мозаїчною підлогою була виявлена на схилі Юдейських гір в районі Хурват Медрас - стародавнього єврейського поселення часів Римської імперії. У головному залі археологами також були виявлені залишки мармурових колони і вівтар.

 

Саме під вівтарем була знайдена похоронна кімната, де, на думку фахівців, був похований єврейський пророк Захарія. Версія ґрунтується на аналізі християнських джерел і "Мадабської карти" - античної мозаїчної карти, викладеної на підлозі церкви в йорданському місті Мадаба. Але для підтвердження версії необхідні додаткові дослідження.

 

Цікаво, що могила Захарії була спочатку виявлена не археологами, а співробітниками спеціального підрозділу ізраїльського Управління старовин (IAA), які полювали за "чорними археологами", які промишляють розграбуванням гробниць.

 

В ході переслідування банди палестинських рейдерів співробітники IAA наткнулися на одвірок. До справи були залучені фахівці, і після кількох тижнів роботи були відкопані залишки церкви, зруйнованої землетрусом приблизно 1300 років тому.

 

"Немає сумніву, що дане відкриття має величезне значення з точки зору науки, релігії і туризму", - говорить співробітник IAA.

 

Захарія жив приблизно в 520 році до Р.Х.

 

За матеріалами www.mignews.com