//

Під Нижнім Новгородом діє секта, члени якої поклоняються Путіну

Секта шанувальників прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна діє в селі Велика Ельня під Нижнім Новгородом.

 

Групу заснувала жінка, яку називають «матушкой Фотиньей»: вона навчає, що В.Путін в минулому "утіловленні" був апостолом Павлом і зараз з ще сімома апостолами, що переродилися, бореться з  антихристами, пише тижневик "Співрозмовник".

 

"Народу до неї багато їздить. Зараз  стало трохи менше, а раніше, бувало, вся дорога була машинами заставлена - всі іномарки, з номерами з різних регіонів", - розповіла місцева мешканка.

 

Фотінья запевняє, що знає російського прем'єра з тих пір, як він нібито був князем Володимиром, а вона - княгинею Ольгою.

 

В іконостасі секти є портрет В.Путіна.

 

Під час "служб" адепти співають замість псалмів радянський хіт "Хай завжди буде сонце", а проповіді слухають, сидячи на килимках.

 

За даними правоохоронних органів, Фотінья, за паспортом - Світлана Фролова, до 1996 року працювала главою торгівельно-закупівельної бази і була засуджена за шахрайство на 1,5 роки позбавлення волі. Після звільнення захопилася екстрасенсорикою, закінчила спеціальні курси і стала приймати людей в Нижньому Новгороді. Перший її салон спеціалізувався на "космоенергетиці".

 

Пізніше С.Фролова продала  квартиру в Нижньому Новгороді і купила будинок у Великій Ельні, щоб  заснувати там "обитель".

 

"Нам відомо про існування такої секти. Ми отримували скарги від місцевих жителів. Але зробити ми нічого не можемо. Для цього потрібні факти протиправної діяльності даної обителі. А таких у нас немає", - заявила представниця адміністрації Костівського району області Світлана Медвєдєва.

 

У свою чергу прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав виданню, що вперше чує про існування такої релігійної групи.

 

"Імпонує висока оцінка того, що зробив прем'єр-міністр. Але хочеться пригадати одну з головних заповідей: "Не сотвори собі кумира". Зустрічаючись з проявами поклоніння - присвячення віршів, картин і іншого, Володимир Путін, наскільки я міг спостерігати, реагує досить стримано. Прем'єр-міністр і сам не раз про це говорив", - заявив Д.Пєсков.

 

За його словами, позитивно В.Путін відноситься не так до прихильників, скільки до однодумців, "з якими пов'язаний реальними справами, а не проявами ідолопоклонництва".

 

Джерело: www.blagovest-info.ru