//

Під головуванням Блаженнішого Святослава відбулося засідання Патріаршої курії УГКЦ

6 квітня під головуванням Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, відбулося засідання Патріаршої курії УГКЦ. Розпочався робочий день Літургією Напередосвячених Дарів, яку очолив Предстоятель УГКЦ, у храмі Благовіщення, що біля Патріаршого собору. Учасниками молитви були: Владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії, Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, та працівники патріарших структур із Києва та Львова.

 

У проповіді, що була виголошена наприкінці Літургії, Глава УГКЦ згадав про тих, хто відійшов у вічність, головно про єпископів Єфрема (Кривого) та Михайла (Бзделя). Відтак Блаженніший подякував працівникам Патріаршої курії, які «працюють на благо всієї Церкви, і побажав глибоко пережити Страсний тиждень, а відтак у всій повноті відчути радість Христового Воскресіння».

 

Після Літургії Глава УГКЦ нагородив Патріаршою грамотою о. Петра Рака, керівника Відділу церковних комісій Патріаршої курії УГКЦ, з нагоди 20-річчя священичих свячень.

 

Відтак Блаженніший Святослав освятив нові приміщення Патріаршої канцелярії та Департаменту інформації УГКЦ.

 

Слід відзначити, що під час розширеного засідання йшлося про діяльність Пасторально-місійного відділу в першому кварталі 2012 року, яку представив Владика Йосиф (Мілян), керівник ПМВ. Він зокрема розповів про нещодавній візит до Прибалтики. Крім того, о. Петро Рак доповів про діяльність комісій УГКЦ та структур Патріаршої курії у Львові в першому кварталі 2012 року. Відтак, після короткої перерви, говорили про участь структур Патріаршої курії в реалізації Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року.

 

Департамент інформації УГКЦ