//

Під час страйку в Чилі демонстранти напали на католицький храм

Під час загальнонаціонального страйку в Чилі демонстранти розорили храм Діви Марії Заступниці. Католицьке монаше згромадження салезіян Дона Боско повідомляє, що під час другого дня загальнонаціонального страйку, скликаного Центральною конфедерацією робітників (CUT) група демонстрантів увірвалась в храм Діви Марії Заступниці в Сантьяго і намагалася його підпалити.

 

У заяві згромадження стверджується, що в четвер, 25 серпня, "група людей влаштувала пожежу перед центральними дверима церкви. Не маючи змоги знищити її повністю, нападаючі вибили вісім вікон і намагалися зламати двоє середніх вхідних дверей, щоб продовжити погром усередині".

 

Оскверненню храму перешкодили працівники будівельної компанії, яка виконує ремонт будівлі, що постраждала в наслідок землетрусу в лютому 2010 р. Вчасно під’їхала поліція, якій вдалося погасити вогонь за допомогою водяних гармат і розігнати демонстрантів.

 

24 і 25 серпня в Чилі був проведений загальнонаціональний страйк, організований Центральною конфедерацією робітників (CUT). Вимоги демонстрантів стосувалися проведення конституційної реформи, реформи трудового кодексу і зниження податків. До робітників приєдналися студенти, що закликають до реформи освіти. У маніфестаціях в декількох великих чилійських містах, в т.ч. в Сантьяго, взяли участь десятки тисяч людей. Міністр внутрішніх справ Чилі Родріго Убілья заявив, що "за серйозні порушення і розкрадання майна" поліція затримала близько 1400 чоловік. Крім того, 153 поліцейських і 53 цивільних осіб отримали поранення. Під час демонстрацій загинув підліток.


За матеріалами www.sedmitza.ru