//

Під час Року віри можуть бути беатифіковані Іван Павло I і Павло VI

Колишній глава ватиканської Конгрегації з канонізації святих заявив, що Папа Бенедикт XVI міг би беатифікувати своїх попередників Івана Павла I і Павла VI в ході наступаючого Року віри.


  Хоча процес беатифікації "зазвичай є дуже складним, в цьому випадку фази цих процесів просунулися вперед», - сказав Колишній префект Конгрегації з канонізації святих Кардинал Хосе Сарайва Мартінш в інтерв'ю газеті «Corriere delle Alpi» 25 червня.


  У випадку беатифікації Івана Павла I і Павла VI, після  беатифікації  Івана Павла II в 2011 році , це було б вперше в історії, що Папа беатифікує трьох своїх попередників.


  Оголошений Бенедиктом  XVI Рік віри розпочнеться 11 жовтня і буде присвячений 50-річчю Відкриття II Ватиканського собору. 


  6 липня монс. Енріко Даль Коволо, постулатор процесу беатифікації Слуги Божого Івана Павла I, повідомив, що підготовка документів по цьому процесу завершена і вони передані префекту Конгрегації з канонізації святих Кардиналу Анджело Амато.


  Монсеньйор Даль Коволо, який є також ректором Папського Латеранського Університету в Римі, сказав, що документи, або "positio", розділені на два томи. Перший том присвячений героїчним чеснотам цього понтифіка, а другий є описом його життя.


   Хоча офіційно це ще не було оголошено, відомо, що чудом, яке могло б зробити можливою беатифікацію Івана Павла I, є зцілення Джузеппе Денори, італійця, який  зцілився після молитви  Папи  від важкої пухлини шлунка.


   Чудо, яке належить Слузі Божому  Папі Павлу VI, який свого часу призначив  кардиналом  Йозефа Ратцінгера, - зцілення немовляти, що знаходилось ще в утроби матері.

 

За матеріалами sibcatholic.ru