//

Перуанські єпископи: Аборт – це беззаконня, а не право

Перуанський єпископський комітет захисту життя нещодавно оприлюднив заяву, в якій пояснює, що будь-який закон, який дозволяє робити аборти є беззаконням, а не правом.
 

Єпископське послання було оприлюднено з нагоди Дня ненародженої дитини, який відзначається 25 березня.
Тільки "невігласи, що заперечують істину", можуть не визнавати людську природу ненародженої дитини, яка підтверджується наукою і правом, стверджується в посланні.
 

 

Комітет відкинув ідею, що життя ще не народженої дитини є менш важливим, ніж життя матері, тільки тому, що дитина ще не "зайняла місце в світі.  "Ненароджені є частиною реальності, в якій ми живемо", стверджується в посланні, і тому з ними необхідно рахуватися при прийнятті рішень – в тому числі політичних. 
 

 

Права людини починаються з моменту зачаття, і тому ненароджені діти ніколи не повинні стати лише предметом наукових досліджень, додають єпископи. "Будь-який закон, який дозволяє вчиняти аборт – навіть якщо лише в "окремих випадках"– є беззаконням, а не законом".
 

 

Закон, що залишає людське життя незахищених, є сумнівним сам по собі", наголошують вони.
Єпископи закликали, щоб День ненародженої дитини, який припадає на свято Благовіщення, став приводом для вшанування людського життя, як "чудового Божого дару", дбати про який було доручено жінці.

 

 

За матеріалами: CNA