//

Перу: кардинал нагадав президенту про обіцянку сприяти захисту людського життя

"L'Osservatore Romano" звертає увагу на заклик голови Конференції єпископів Перу і архиєпископа Ліми, кардинала Луіса Сіпріані до президента країни Ольянта Умала. У своєму зверненні єрарх нагадує президенту, що той під час зустрічей перед його обранням на пост глави країни, багато разів обіцяв, що буде захищати життя на кожному його етапі. Архиєпископ Ліми нагадав про зустрічі 21 березня 2011 р., під час якої президент сказав, що "захист життя, а також сім'ї заснованої на союзі чоловіка та жінки, буде займати перше місце в його діяльності, як керівника країни".

 

Єрарх зазначив, що на Перу чиниться зовнішній тиск, з метою легалізації абортів, а також евтаназії, поширення різного роду ідеологій та інших феноменів, які нищать основні цінності сім'ї та самого суспільства. "Життя кожної дитини з моменту зачаття є святим і одночасно даром, який треба захищати. Не можна здійснювати аборт тільки через небажаної вагітності ", - підкреслив кардинал.

 

Архиєпископ Ліми звернув увагу на необхідність розвитку в країні спеціальної системи, яка б дозволила гарантувати майбутнє новонародженим, у разі якщо мати його залишає, не може виховувати. "Це були б установи, в яких діти мали б можливість отримати виховання і інтегрально розвиватися", - сказав голова Конференції єпископів Перу.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org