//

Першу групу англікан урочисто прийняли до Католицької Церкви

Перша група англіканців була урочисто прийнята в католицизм у лондонському Вестмінстерському соборі.
Під час урочистої церемонії Таїнство миропомазання прийняли члени 20 колишніх англіканських парафій країни, три колишні англіканські єпископи (єпископ Фулхема Джон Броудхерст, єпископ Річборо Кіт Ньютон і єпископ Еббсфліта Ендрю Бернем) і дружини двох із них, а також три колишні англіканські монахині з Уолсінхемского абатства у графстві Норфолк.

 

Очікується, що у найближчі декілька місяців ще близько 50 священиків, які не погоджуються з перспективою появи жіночого єпископату, а також, можливо, тисячі мирян теж будуть офіційно прийняті в католицизм, пише газета "Daily Telegraph ".

 

Усі колишні священнослужителі Церкви Англії, що перейшли до Католицької Церкви, будуть рукоположені знову, оскільки Римська церква не визнає англіканського висвячування, відзначає видання.
За словами глави британських католиків архиєпископа вестмінстера Вінсента Ніколса, він не відчуває за собою провини у тому, що деякі англіканські парафії Британії незабаром можуть залишитися без вікаріїв, тоді як архиєпископ Кентерберійський Роуен Уільямс висловив своє співчуття у зв'язку з переходом деяких англіканських клириків і мирян у католицизм.

 

Ординариіат (територіальна одиниця в Католицькій Церкві, що прирівнються до єпархії), до якого можуть вступити розчаровані ліберальними реформами своєї Церкви англіканці для приєднання до католицизму, був заснований Папою Римським Бенедиктом XVI наприкінці 2009 року. Очікується, що Католицька Церква незабаром виділить 250 тис. фунтів стерлінгів на підтримку ординаріату.

 

За матеріалами www.interfax-religion.ru