//

Першим італійським священиком, що створив акаунт в Твіттері був єзуїт

Першим італійським священиком, котрий створив акаунт у Твіттері був єзуїт Антоніо Спадаро. «Я приєднався до мережі Твіттер у 2007 році, коли він робив ще перші кроки. Мене вразив цей тип спілкування, котрий з шаленими обертами набирав популярності», – розповідає він.


Отець Антоніо Спадаро є також редактором журналу «Civiltà Cattolica», який єзуїти випускають ще з 1850 року. Серед праць священика є багато книжок і блогів на тему богослів’я, інтернету та Твіттеру.


«Ідея присвятити себе теології і веб-технологіям виникла вже давно. Я почав писати на ці теми в Civiltà Cattolica ще в 1999 році, але не приділяв цьому значної уваги. Але тоді я побачив, що в інтернеті присутні усі типи релігійної тематики. І я зрозумів, що люди часто висловлюють свої релігійні потреби в інтернеті», – розповідає отець Спадаро.


Останньою працею отця-єзуїта є «Кібертеологія і Твіттер-теологія», в якій він порівнює правило 140-ка символів із «хайку», традиційним жанром японської поезії такої ж величини.


«Не випадково хайку такі успішні. Цей тип японської поезії складається з кількох складів, однак є високого поетичного рівня і здатен розбудити уяву. Біблія також поділена на рядки. У цьому сенсі Твіттер може бути дуже цікавим, оскільки з його допомогою ми можемо передавати короткі повідомлення, які однак мають глибокий зміст в нашому житті», – зазначає отець.


Як медіа-експерт, священик твердить, що секрет для успіху в Твіттері полягає в тому, щоб з допомогою теології і християнського послання створювати короткі повідомлення, які дозволять читачеві віднайти глибший зміст і більші знання.


За матеріалами Romereports.com