//

Перший в історії Східний Католицький Ярмарок Покликань

Філадельфійська Українська Католицька  Архиєпархія, у поєднанні, з допомогою і за підтримки  Східних Католицьких Єпископів, що входять до складу Конференції Католицьких Єпископів Сполучених Штатів (ІUSССВ) провела перший Східний Католицький Ярмарок Покликань 2012 року в Українській Католицькій Національній Святині Пресвятої Родини в неділю, 22-го січня 2012 року. На зібрання прибуло приблизно 200 людей. Всі прийшли подивитися на різні експонати  і дізнатися більше про Східні Католицькі Церкви, які присутні тут, в Сполучених Штатах. Незважаючи на погану погоду, 17 представників приїхали з усіх куточків країни - деякі з далекої Олімпії, штат Вашингтон. Вони представляли широку та різноманітну картину Східних Католицьких Церков в Сполучених Штатах.

 

Ініціатива Східного Католицького Ярмарку Покликань походить з наради Східних Католицьких Єпископів. Було зазначено, що Ярмарок покликань успішно використовувався Римо-Католицькою церквою в минулому. Зокрема, францисканський університет Steubenville, Огайо, організовує добре відомі ярмарки покликань, постійно залучаючи близько 3000 студентів за один тільки день, заохочуючи покликання до священства, дияконату, і монашого життя. Це була концепція, яка згодом була розроблена і введена в дію в Національній Святині Пресвятої Родини. Східний Католицький Ярмарок Покликань 2012 року має дві мети: сприяти покликанням до священства, дияконату, і монашого життя дляСхідних Католицьких Церков і поширити знання про  Східні Католицькі Церкви,  які є частиною «Східних легенів" Католицької Церкви.

 

Східні Католицькі Церкви представляли:

Філадельфійська Українська Католицька Архиєпархія

Стемфордська Українська Католицька Єпархія - Коледж Св. Василія

Сестри Місіонерки Божої Матері 

Українські Редемптористи з Йорктону, Канада

Чин Святого Василія Великого в Глен Коув, штат Нью-Йорк

Сестри Чину Святого Василія Великого в Фокс Чейс, ПА

Сестри Чину Святого Василія Великого в Юніонтаун, ПА

Візантійська Католицька Архиєпархія в Піттсбургу

Візантійська Католицька Єпархія в Пармі

Візантійська Католицька Єпархія в Пассейку

Черниці монастиря Христа Нареченого в Бертон, Огайо

Візантійські Сестри- Бенедиктинки в Уоррен, Огайо

Мелхітська Греко-Католицька Єпархія в Ньютон, МА

Маронітські Слуги Христа Світла

Маронітська Єпархія Святого Марона в Брукліні, Нью-Йорк

Маронітська Семінарія Ліванської Богоматері

Румунські Греко-Католицькі Монахині Свято-Богоявленського монастиря, в Олімпії, штат Вашингтон

Товариство Ісуса (Єзуїти Східного Обряду з Університету Фордгем, Бронкс, Нью-Йорк)


В цілому, Східний Католицький Ярмарок Покликань 2012 року в Національній Святині Пресвятої Родини пройшов  успішно.  Багато насіння було посаджено у відвідувачів, насіння, що, як ми молимося, в один прекрасний день проросте в живе покликання в чиємусь житті. Відповідальні за покликання з числа представників Східних Католицьких Церков були дуже зворушені перебігом подій, і майбутній ярмарок покликань буде  плануватися і на  наступні роки.

Продовжуйте, будь ласка, молитися за покликання до священства, дияконату і монашого життя, і нехай Бог благословить наші різні Східні Католицькі Церкви!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами www.ukrarcheparchy.us/