//

Перший в історії каталог морських портових капеланів

Апостольство моря випустило свій перший довідник з інформацією про морських душпастирів у світі. Каталог містить номери телефонів і адреси електронної пошти католицьких капеланів морських структур в 259 портах. Директор з розвитку Апостольства моря Джон Грін повідомив, що організація представлена священиками в більшості портів світу, від Дурбана до Дубаї і від Коста-Ріки до Коломбо. "Ми вважаємо, що довідник, який містить детальну інформацію про всіх наших священиків, буде цінним ресурсом для моряків і багатьох інших осіб, що працюють в морському судноплавстві", - зазначив він.

 

Капелани Апостольства моря забезпечують практичну і духовну підтримку для моряків. Це стосується як допомоги у пастирських або медичних питаннях, так і посередництво в суперечках щодо оплати та умов праці. "Наші капелани є" рятівним колом "для багатьох моряків, коли вони прибувають в порт. Моряки знають, що можуть довіряти капеланові і надіятися на нього", - сказав Джон Грін.

 

У Ватикані в листопаді відбувся 23-й Міжнародний конгрес Апостольство моря, який зібрав понад 400 делегатів з 70 країн світу.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va