//

Перший успіх Папи в Мексиці

Сенат Мексики схвалив зміни до конституції, які передбачають свободу релігії. Це сталося за кілька днів до приїзду Папи Бенедикта XVI в цю країну.

 

Змінена стаття 24 основного закону говорить про "свободу етичних переконань, совісті та релігії", а також можливість вільно брати участь у богослужіннях "якщо вони не є злочином". Злочином у розумінні мексиканської конституції є просуванням під виглядом культу "політики, прозелітизму і пропаганди". У попередній версії цього запису також йшлося про свободу релігії, але на практиці вона була обмежена до повністю приватної сфери.

 

Справа конституційної реформи в Мексиці викликала жваву дискусію. Були й звинувачення в порушенні світськості держави, що є в основі системи. Пропоновані зміни, однак, підтримала державна конституційно-законодавча комісія, яка не знайшла засад світськості в нових змінах. Зрештою, впроваджена реформа є обмеженою. Не йдеться, до прикладу, про впровадження релігійної освіти в школах, навіть якщо вони мають релігійний характер.

 

За матеріалами: info.wiara.pl