//

Перший у світі Ноєв ковчег у натуральну величину сконструювали в Гонконзі

Нарешті для загального огляду в Гонконзі відкрилася перша копія Ноєвого ковчегу в натуральну величину, повідомляє CNL-NEWS із посиланням на Christian Post.


Ноєв ковчег є частиною тематичного християнського парку, розташованого на острові Ма Ван, і підноситься поряд з величезним підвісним мостом і однією із найінтенсивніших трас в світі, повідомляє  Christian Broadcasting Network.


Християнські організації, що фінансуються китайським бізнесменом - євангельським християнином і його двома братами, відомими як брати Квок, побудували ковчег відповідно до розмірів, приведених в книзі Буття – 300 ліктів завдовжки, 50 ліктів завширшки і 30 ліктів у висоту. Партнером в проекті виступив уряд Гонконгу.


Ковчег намалювала 8-річна дівчинка. «Вона намалювала маленьку картинку, батько дівчинки узяв її, представникам уряду вона сподобалася, і на її основі архітектори та інженери розробили план», - сказав CBN Метью Пайн, менеджер тематичного парку з Ноєвим ковчегом.


Дівчинка, яку не назвали в CBN, подала ідею, коли розробники, християнські організатори і уряд хотіли зробити «щось чудове, щось видатне».


Все це почалося в кінці 90-х років, коли місто ще не було пов'язане з новим аеропортом в Гонконзі. Спорудження моста було вирішенням проблеми, але для цього треба було задіювати острів. Тоді юрист розробників Хуго Чан повідомив уряд, що його клієнти могли б допомогти побудувати міст, якщо в околицях буде тематичний парк.


Ковчег, який містить експонати рідкісних тварин, таких як: тукан, екзотичні риби і молюск наутілус, також оточений садом, де у натуральну величину розташовано близько 70 пар рептилій і тварин. Там також показують мультфільми про те, як створювався оригінальний ковчег, і як там здійснювалася вентиляція.


«Причиною того, чому ми вибрали цей момент в історії, є те, що це послання, яке ми хочемо донести до Гонконгу, до Китаю і до світу сьогодні», - сказав Пайн.


Ноєв Ковчег управляється декількома організаціями, у тому числі китайським YMCA Гонконгу, фондом утворення Анжели Люк, групою святого Якова, Boys’ Brigade і Media Evangelism Ltd.


Один з головних акціонерів, євангельський християнин Томас Квок, сказав, що він був натхнений християнською вірою. Квоки – спадкоємці найбільшого в Гонконзі земельного забудовника Sun Hung Kai Properties, як повідомляє Wall Street Journal.


Аналогічний проект побудови Ноєвого ковчега у натуральну величину як частина біблійного тематичного парку в Кентуккі також знаходиться в процесі будівництва.


Нідерланди також будують ковчег в одну п'яту натуральної величини, він зможе триматися на воді і містить справжніх тварин. Грінпіс також побудував свою копію в 2007 році на горі Арарат в Туреччині на знак попередження про навислу загрозу зміни клімату.


За матеріалами Інформаційне Агентство CNL-NEWS