//

Перший католицький університет в Йорданії

У Йорданії розпочинає діяльність перший у цій країні католицький університет, дозвіл на створення якого Церква отримала вже 6 років тому. А 2 роки тому його наріжний камінь освятив Папа Бенедикт XVI під час свого паломництва до Святої Землі. Зараз розпочався запис на перший рік навчання. Університет розташований у Мадабі, що на 35 км віддалений від столиці, Амману. Університет матиме сім факультетів, на яких зможе навчатися вісім тисяч студентів. Серед перших студентів, які розпочнуть навчання у жовтні, молодь не тільки з Йорданії, а з усього регіону, особливо з країн Перської Затоки.

 

Оскільки університет був створений у тісній співпраці з Університетом штату Нью-Гемпшир, офіційно він буде функціонувати як Американський університет у Мадабі. Однак, він підпорядковується латинському патріархату Єрусалиму, до юрисдикції якого належать католики в Йорданії. ”Окрім високого рівня освіти, ми також хочемо розвивати в наших студентів чітко визначену модель суспільства, – зауважив патріарх Фуад Туаль. – У цьому регіоні не бракує екстремістських шкіл. Цей університет є нашою відповіддю на це явище. Ми хочемо формувати провідників суспільства, що живе у мирі та злагоді, відкритого для всіх”, – додає архиєпископ Туаль.

 

Університет у Мадабі зосереджується на міжнародному характері навчального закладу. З цією метою вже підписані угоди про співпрацю з декількома університетами у США, Італії та Угорщині.


За матеріалами Radio Watykańskie