//

Перші реколекції для викладачів-греко-католиків м. Києва

10-11 березня в монастирі Місії облатів в Обухові, що на Київщині, відбулися перші реколекції для викладачів вищих навчальних закладів м. Києва. Учасники реколекцій під проводом о. Василя Поточняка розважали над Молитвою святого Єфрема. Окрім духовних наук та молитов (літургійних і приватних), вони мали можливість у тиші роздумувати над своїм покликанням та прислухатися до голосу Божого у власному житті.

 

Ініціатором такого заходу виступив Центр академічного душпастирства Київської архиєпархії. «Це перші такого роду реколекції, - відзначив голова Центру о. Володимир Мальчин, - і ми сподіваємось, що вони матимуть добре продовження. Для нас важливо було, щоб навіть та невелика група викладачів, яка знайшла час для духовної віднови, усвідомила важливість сміливого та правдивого християнського свідчення в академічному середовищі».

 

«Дуже дякую за глибокі реколекції… Переповідала своїй сім’ї і друзям їх зміст, і вони також сказали, що почули те, на що шукали відповіді», - ділиться своїми враження Мирослава Антонович, д-р права, доцент, завідувач кафедри міжнародного права і спеціальних правових наук НаУКМА.

 

Пригадуємо, що 24 січня цього року з ініціативи нещодавно створеного Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії та з благословення Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київського, відбулася зустріч викладачів греко-католиків, котрі викладають у різних вишах міста Києва. Для поліпшення співпраці між церквою та університетами було вирішено створити товариство викладачів-греко-католиків київських вишів. Якщо хтось бажає долучитися до діяльності товариства - просимо надсилати свої дані на електронну скриньку: curia_ugcc@ukr.net.

 

Повідомив о. Володимир Мальчин
Джерело: www.ugcc.org.ua