//

Перші обіти в Крехові

Свято Преображення Господнього (Спаса, як у народі кажуть) у Крехівському монастирі кожного разу збагачене небесною радістю і Таворським щастям. Цей день – справжня урочистість в житті кожного ченця, зокрема василіянина. Переважно на Преображення ченці-василіяни складають (або вже відновляють) свої тимчасові обіти, а то й вічні.

 

19 серпня 2011 р. у храмі Преображення Господнього, що при новіціятському монастирі у Крехові 9 новиків:

 

бр. Андрей-Діонісій Віталій Бойчук, бр. Павло Мар’ян Долішний, бр. Теодор Ігор Дутчак, бр. Патрік Тарас Щурко, бр. Франциск Іван Гурняк, бр. Еміліян Володимир Ничак, бр. Антоній Василь Печорник, а також бр. Еммануїл Олександр Хмара із Провінції св. Миколая на Закарпатті та бр. Теодосій Симеон Шнирц, який належитьдо Словацької Провінції,  склали перед Богом і Його Святою Церквою свої перші тимчасові обіти послуху, чистоти й убожества у Василіянському Чині. Цим обрядом вони закінчили свій приписаний Статутом Чину дванадцятимісячний новіціят, перейшли у стан новомонашествуючих, продовжуючи далі своє чернече служіння переважно по інших монастирях Чину.

 

Обряд складання обітів традиційно відбувся на урочистій святій Літургії, яку очолили о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, Маґістр Крехівського новіціяту, разом з д. Лазарем Громадським ЧСВВ з Дрогобича. Співслужили з ними о. Володимир Седлачек, Протоігумен Словацької Провінції, який приїхав ще з двома отцями. Також були присутні інші отці з наших монастирів: з Червонограда, Івано-Франківська, Львова, Брюхович. Після Літургії бр. Теодосій від імені всіх тих, що склали обіти, виголосив подячне слово з нагоди цієї урочистості.

 

Тож нехай Всещедрий Господь обдарує всіх братів-новомонахів великою силою монашого духа. Нехай вони будуть тими «справжніми орлами», як наголосив у своїх побажаннях о. Маґістр, аби з небесних висот помічати всіх тих, хто буде потребувати їхнього служіння, щоб були чутливими і вирозумілими до людських потреб, як справжні послідовники св. Отця Василія Великого та св. Йосафата.

 

Дорогі браття, завжди дякуйте Богові за превеликий дар Вашого монашого покликання і вибрання, а Милостивий Господь благословить вас на многії і благії літа!

 

о. Віталій Попадюк, ЧСВВ

Джерело: osbm.in.ua