//

Перша сповідь і Урочисте святе Причастя дітей в громаді УГКЦ м. Помпеї

7 жовтня 2012 р. громада вірних УГКЦ південно-італійського м. Помпей святкувала ще одне величне свято - Першу сповідь і Урочисте святе Причастя дітей!

 

Цьому дню передувала довга підготовка, до якої спричинилися як батьки, так і сестри Згромадження Пресвятої Родини: с. Софія і с. Магдалина, які приїхали з України.

 

Діти ретельно готувалися до цієї події в їхньому житті, тому спішили на катехизацію для того, щоб поглибити знання про Бога, краще розуміти Заповіді Божі, Святі Тайни, а найголовніше вміти розрізнити в сучасному світі, що є добро, а що зло.

 

Добрим прикладом для першопричасників стали їхні батьки, які теж приступили до таїнств Покаяння і Євхаристії, яке їм уділив о. Андрій Євчук, капелан громади.

 

Свято розпочалося Божественною Літургією. Діти стояли із запаленими свічками,а в очах можна було побачити радість. Як пізніше підкреслив у проповіді о. Андрій, діти є прикладом простоти, відкритості та щирості! І до батьків спрямовані слова Христа, не бороніть дітям приходити до мене. Це заклик і одночасно зобов'язання батькам приводити дітей до нього, адже він чекає нас у храмі утаєний у Пресвятій Євхаристії.

 

Після закінчення літургії діти приготували для батьків і всіх парафіян концерт. Словами віршів і пісень діти дякували Богові за присутність у їхніх серцях.

 

Літургія закінчилася! Ніхто не спішив додому. В храмі ще довго звучали церковні пісні, які духовно підтримують і дають сили перебувати тут, на чужині!

 

Джерело: pompei-ugcc.org.ua / www.chiesaucraina.it/