//

Перша середа без загальної аудієнції з Бенедиктом XVI

6 березня – перша середа без загальної аудієнції з Бенедиктом XVI після закінчення його понтифікату.

 

За 8 років він провів 348 загальних аудієнцій, на яких були присутні понад 5 млн. осіб. Під час цих зустрічей Папа звертався до вірних з катехезами на різні теми: від перших апостолів до молитви і значення Року Віри. Перша загальна аудієнція з Бенедиктом XVI відбулася 27 квітня 2005 року. Тоді він пояснив, чому саме вибрав папське ім'я "Бенедикт". Папа розповів, що цей його вибір пов'язаний з двома великими постатями в історії Церкви: Бенедиктом ХV – Папою миру, який керував Церквою перед і після Першої світової війни, а також з особистістю св. Бенедикта Нурсійського – покровителя Європи. "На початку мого служіння, як Наступника св. Петра, прошу св. Бенедикта допомогти зберегти центральне місце Христа в нашому житті. Він нехай завжди буде на першому місці в наших думках і в кожній нашій діяльності", – говорив Папа.


Думку про фундаментальну роль Христа в житті людини Бенедикт XVI поглибив 17 жовтня 2012 року, коли почав цикл катехез, присвячених Року Віри. Тоді він зазначив, що треба з ентузіазмом почати вірити в Ісуса.


"Йдеться про зустріч не з ідеєю чи з життєвим проектом, але з живою Особою. Зустріч, яка глибоко перемінює нас, відкриваючи нашу справжню ідентичність синів Божих. Зустріч з Христом оновлює наші людські взаємини, спрямовуючи їх день за днем до більшої солідарності та братерства в любові. Ця переміна, яка охоплює ціле життя, охоплює нас повністю: почуття, серце, розум, волю, тілесність, емоції, людські стосунки", – говорив Понтифік-емерит. Під час своєї останньої аудієнції, 27 лютого, Бенедикт XVI закликав пам'ятати, що саме Бог веде Церкву і підтримує її, особливо у важкі моменти. "Не будемо ніколи втрачати такого бачення віри, яке є єдиним істинним баченням Церкви і світу", – сказав він.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va