//

Переслідуваннями християн зіштовхують на маргінес

Ідентифікація волі з релятивізмом і войовничим агностицизмом і ставлення під сумнів можливість пізнання правди є серед причин актів ненависті проти послідовників Христа. Таку думку висловив Секретар Ватикану у справах відносин з країнами на зустрічі Організації з безпеки і співпраці в Європі, присвяченій запобіганню таких дій проти християн. У вчорашній дискусії взяли участь представники 56 країн-членів ОБСЄ з Європи, Центральної Азії та Північної Америки.

 


Архиєпископ Домінік Мамберті навів слова з послання Папи на Всесвітній день миру, що «християни зараз найбільше переслідувана релігійна група за свою віру». Більшість актів переслідування християн були здійснені за межами країн ОБСЄ, а факти вказують, що з кожним роком нетерпимість зростає.

 


Глава дипломатичного визнання Ватикану нагадав резолюцію Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі, прийняту в липні в Белграді. У ній пропонується дискусія про дискримінацію християн в країнах, що входять в організацію. Архиєпископ Мамберті підкреслив, що Святий Престіл вдячний ОБСЄ та державам-членам за їхню реакцію на криваве переслідування за віру в Христа і в інших частинах світу. Він висловив сподівання, що організації будуть надалі систематично займатися питаннями профілактики нетерпимості щодо християн в цьому районі.

 


Організатором наради в Римі була Литва, яка нині головує в ОБСЄ. Виступаючи на відкритті, литовський заступник міністра закордонних справ Евалдас Ігнатавічюс вказав на необхідність правового захисту релігійної свободи.

 

За матеріалами Radio Watykańskie