//

Переслідування Церкви в Нікарагуа

Церкву в Нікарагуа переслідують. Так вважає єпископ-помічник столиці Манагуа, Сільвіо Баез. З нагоди святкування річниці Національного Фронту Визволення імені Сандіно, який керує в цій центральноамериканській країні, стала явною напруженість у відносинах між церквою і державою.


Йдеться про організовану минулого вівторка (19 липня)  "велику революційну літургію», яка мала на меті пригадати про ідею теології визволення і великі сандінівські мітинги протягом трьох десятиліть. Нікарагуанська Церква назвала подію святотатством і заявила про застосування дисциплінарних кар для священиків, які взяли в ній участь.

 

Як сказав єпископ Баез, сьогоднішнє переслідування делікатніше, ніж це було в дні першого сандінівського режиму (1979-1990). Сьогодні воно полягає, в основному, на "підкупленні совісті багатьох священиків". Кардинал пояснив, що влада планує встановити для священиків "привілеї в обмін на мовчання або явну підтримку Національного Фронту Визволення ім.Сандіно ". Єпископ також вважає зловживанням з боку її лідера, президента Даніеля Ортеги, показне самоназивання себе християнином.


За матеріалами Radio Watykańskie