//

Перемога захисників подружжя у Меріленді

Завдяки мобілізації захисників подружжя та закликам духовенства різних християнських Церков у штаті Меріленд не голосували за законопроект, що дозволяє укладення "шлюбів" геями та лесбіянками.

 

 

Раніше католицькі єпископи з трьох єпархій цього штату закликали протиставитися спробам легалізації гомосексуальних зв'язків і надання їм таких самих прав як подружжю.

 

 

Хоча сенатори підтримали закон про захист цивільного шлюбу (Civil Marriage Protection Act), однак Палата Представників штату прийняла рішення відкликати документ, оскільки проти нього обіцяли виступити деякі члени Демократичної партії, які мають більшість у Палаті Представників.

 

 

Небажання легалізувати гомосексуальні відносини висловили в основному чорношкірі політики партії, яким не подобалося, зокрема, те, що боротьбу за права для гомосексуалістів порівнюють до боротьби з насиллям, якого зазнали афро-американці у період расової сегрегації.

 

 

Великий вплив у цій справі мав також зростаючий опір негритянських євангельських церков проти про-гомосексуального законодавства. Нещодавно 34 000 таких спільнот оголосили, що відмовляться підтримувати президента Барака Обаму, якщо він не відмовиться від форсування антихристиянських законів.

 

 

Середовища геїв ще кілька днів тому повідомляли про свою перемогу, заявивши, що Меріленд стане шостим американським штатом, де одностатеві пари мають такі ж права як подружжя. Лідер Палати Представників Меріленду Майкл Е. Буш заявив, що імовірно до розгляду законопроекту повернуться наступного року.

 

 

За матеріалами www.ekai.pl