//

PepsiCo заявила, що не використовуватиме абортовані клітини для підсолоджувачів

Американська організація «Children of God for Life» оголосила сьогодні, що компанія «PepsiCo» більше не використовуватиме абортовані людські клітини лінії HEK-293 для розробки підсилювачів смаку для своїх напоїв. До такого рішення компанія дійшла після того, як значна частина американців бойкотувала її продукцію.


Як повідомляє lifesitenews.com, у листі до «Children of God for Life» віце-президент «PepsiCo»  з глобальної суспільної політики Пол Бойкас зазначив, що компанія «Senomyx», з якою в них укладений контракт для розробки підсолоджувачів, «більше не використовуватиме клітини HEK чи будь-які інші тканини і клітини, отримані з людських ембріонів чи плодів, для досліджень на замовлення «PepsiCo».


Пан Бойкас зазначив також, що в компанії було проведено внутрішні дискусії, в результаті яких було визнано, що політика використання абортативних клітин для розробки підсилювачів смаку не є в найкращих інтересах компанії «PepsiCo». Відповідно до нової політики, забороняється будь-яке дослідження «PepsiCo» – або третіх сторін, які вона фінансує – із використанням людських тканин чи клітинних ліній, отриманих з людських ембріонів чи плодів.


Внаслідок такої заяви компанії представники організацій на захист життя закликали громадян припинити бойкот продукції «PepsiCo».


Нагадаємо, що компанія «Senomyx» має також підписані контракти із компаніями «Kraft» та «Nestle», відповідно до яких проводить тестування підсилювачів смаку для їх продукції.