//

Патріарх УГКЦ: Церква не повинна йти в політику

Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав ШЕВЧУК заявив, що представники духовенства не повинні йти в політику - це суперечить суті їх сану.

 

У ході прес-конференції, 9 грудня в Одесі, патріарх зазначив, що, «коли церква піддасться спокусі перетворитися в якусь політичну силу, а цьому є наочні приклади, вона буде змушена стати або на бік Пилата, або на бік Варавви - нагадаю вам , що один з них був представником окупаційної іноземної влади, а другий озвучував націоналістичні ідеї з приводу незалежності єврейського народу. Якщо церква буде вірна своїй природній місії, то вона завжди буде на боці народу і Христа, а не на боці протиборчих політичних сил.

 

Ми завжди дотримуємося позиції невтручання в політичні справи. Церква повинна бути матір`ю для всіх - і для правих, і для лівих, і для центристів. Ми намагаємося виховувати свідомих громадян, які самі повинні бити відповідальні. Наші люди до сих пір живуть вірою в казку про доброго царя, який за них усе вирішить. Це явний анахронізм для демократичного суспільства - у демократичній країні кожен громадянин повинен сам відчувати відповідальність за свою державу, а церква їх такими виховує, ні в якому разі не беручи на себе політичні функції».

 

Джерело: religions.unian.net