//

Патріарх Туаль: Свята Земля прагне Христового миру

Свята Земля прагне Христового миру, який людина відчуває в житті вірою і має принести всім людям. Архиєпископ Єрусалиму Фуад Туаль говорив про це вчора під час Меси на завершення щорічної зустрічі Координаційної групи Святої Землі.

 

 

Координаційна група, до складу якої входять єпископи з Канади, Англії, Уельсу, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Іспанії, Швейцарії та США, була заснована в Єрусалимі в 1998 році на прохання Святішого Престолу. Її організаторами є єпископські конференції Англії та Уельсу.

 

 

«У нашому житті вірою, ми відчуваємо передсмак Христової перемоги» - зазначив архиєпископ Туаль. «Ми відчуваємо мир Христа і охоче ділимося ним зі всіма».

 

 

Він також додав: «Церква на Святій Землі також прагне відчути Христовий мир, на завершення такого довгого періоду боротьби, яка розкинула так багато її синів і дочок!»

 

 

До Координаційної групи прелат сказав: «Ваша присутність серед нас є ще одним знаком того, як Божа ласка може завжди нас дивувати.»

 

 

«Я впевнений, що ніхто і ніколи не уявляв собі Божого Утіловлення наперед, а також того, що Втілене Слово народиться в печері у Вифлеємі»,- зазначив архиєпископ. «Це було і залишається для нас несподіванкою».

 

 

Він ствердив: «І той самий чоловік, Ісус, продовжує вражати нас своєю жертвою на хресті і воскресінням, щоб відкрити нам шлях до вічного життя.»

 

 

«Ваша присутність тут заохочує нас пам’ятати про це і шукати ту несподіванку. Ми не повинні ніколи втрачати надію, і з відвагою, терпеливістю і наполегливістю, чекаємо, молимось і віримо» - додав він.

 

 

Прелат заохотив слухачів, щоб вони, коли повернуться додому «знайшли відвагу говорити про те, що вони тут побачили, почули і відчули.»

 

 

На завершення архиєпископ додав: «Ваш візит додав нам впевненості, що ви і ваші вірні зі всього світу не забудете ваших братів і сестер у вірі, тут, на Святій Землі».

 

 

За матеріалами Zenit.org

фото: http://fototelegraf.ru