//

Патріарх має надію на новий світлий Єгипет та висловлює вдячність патріотичній молоді країни

Олександрійський Патріарх Коптської Католицької звернувся до всіх вірних Церкви в Єгипті та до всіх "лояльних громадян", щоб об’єднатися в молитві подякувати Богові за "чудовий успіх" молодіжного руху, який почався минулого місяця і призвів до відставки президента. Кардинал Антоніо Нагіб виступив з заявою в неділю "Ми віримо, що, з Божою допомогою, всі очікування будуть виправдан."

 

 

З 25 січня, Єгипет став місцем масових протестів і демонстрацій, основною вимогою демонстрантів була відставки Хосні Мубарака. Президент, нарешті, пішов у відставку в 11 лютого. Тимчасові обов’язки правління в Єгипті взяла на себе Військова Рада.

 

 

Кардинал говорив про сили " які довгий час відмовлялися змінювати неправильне управління країною." Та наголосив, що є надія на "краще і світле майбутнє для єгипетської цивілізації", і відзначив, " гідність громадян та їхню любов до своєї країни", які вони проявили в часи демонстрацій.

«Історія Єгипту пишеться 7 000 років літерами зі світла і вогню і тепер вона сяє новим гранями» – сказав кардинал Нагіб.

 

 

Патріарх попросив молитися за тих, хто поранений в боротьбі та за жертвам вуличного насильства і вандалізму.

Він заявив, що протести матеріалізували "реальність, якої не було так довго, вони об’єднали громадян, молодих та старих, християн і мусульман, без будь-якої різниці або дискримінації, в цілі і дії на благо Єгипту , а також для забезпечення охорони і безпеки в країні ".

 

 

"Ми впевнені, що ці почуття, які панували в серцях люди пронесуть в ближнє і далекого майбутнє. Тепер, прийшов час для того щоб здійснити серйозну роботу для того щоб Єгипет вийшов на перші місця в соціальній, економічній та політичній сферах, осяяний блиском свого глибокого воріття, яке проростає десятки століть.

 

 

"З усіма єгиптянами, ми з нетерпінням чекаємо, щоб швидкі кроки, про які оголосила Військова Рада принесли реконструкцію нації на конституційній основі. Та хочемо, щоб Єгипет став на рівних серед сучасних країн.

 

За матеріалами: Zenit.org