//

Патріарх маронітів закликав глибше зрозуміти проблеми Близького Сходу

Християни Близького Сходу не хочуть, щоб відбувся поділ на держави за релігійною приналежністю. Це зазначив маронітський Патріарх Бешара Бутрос Рай. За традицією своїх попередників, свою першу поїздку після обрання на пост глави маронітів, яке відбулося в березні, Патріарх здійснив до Франції.


Патріарх спілкувався з представниками вищої французької державної і церковної влади, включаючи президента Саркозі, з головами обох палат парламенту та головою єпископату кардиналом Андре Вен-Труа. Наприкінці візиту він зустрівся з журналістами.


Католицька Церква є головною християнською спільнотою Лівану. Незважаючи на образи, завдані ліванцям з боку Сирії, Патріарх Бешара Бутрос Рай позитивно висловився про спроби реформ, що проводить президент Асад. Він сказав, що міжнародне співтовариство повинне дати йому час до завершення і для діалогу з опозиційними силами. Ліванці побоюються, що після повалення уряду відбудеться зіткнення між сунітами і мусульманською сектою алавітів, до якої належить президент Асад.


За матеріалами Radio Watykańskie